LIQUI MOLY mbetet në Formula 1

Prodhuesi gjerman i lubrifikanteve nënshkruan kontratë tre vjeçare me serinë garuese – sponsorizimi më i madh në historinë e kompanisë

Mars 2020 – LIQUI MOLY zgjeron  përfshirjen e tij  në Formula 1 dhe përfundon një kontratë me serinë garuese deri në fund të vitit 2022. Në gjysmën e të gjitha garave ne bordet reklamuese të do te shfaqen imazhe te prodhuesit Gjerman te lubrifikanteve dhe aditivëve . “Asnjëherë më parë nuk kemi përfunduar një marrëveshje te tille sponsorizimi me një ndikim kaq të madh në media si kjo,” thotë Ernst Prost, Administratori I Pergjithshem   i LIQUI MOLY.

Për tre vjet, deri në fund të sezonit 2022, LIQUI MOLY do të jetë Sponsor Zyrtar i Formulës 1. “Arritja unike qe Formula 1 na mundëson prezantimin e  markes LIQUI MOLY në të gjithë botën”, thotë Ernst Prost. Kjo nuk është vetëm çështje e thjesht sponsorizimi. “Formula 1 është lider ne garat  më motor dhe LIQUI MOLY është lider në lubrifikantet dhe aditivët. Reklamimi në Formula 1 është një sinjal i fortë për tregtinë. Kjo na ndihmon të dallojmë nga zhurma gjithnjë në rritje e  ekranit të mediave. ”

LIQUI MOLY hyri në Formulën 1 në vitin 2019. Një prodhues i lubrifikanteve  me madhësi të mesme dhe aditivë – që me të vërtetë e bëri industrinë të marrë vëmendje. Në njëmbëdhjetë garat, logoja blu dhe e kuqe u shfaq dukshëm përgjatë gares. “Në total, një audiencë kumulative e TV me më shumë se 1.9 miliardë njerëz nga pothuajse 200 vende të botës i shikuan këto,” thotë Ernst Prost. Për të mos përmendur transmetimet në internet, shikuesit mbi vendndodhjen dhe mbulimin pas ngjarjes. Një total prej gati dy miliardë shikues nga pothuajse 200 vende shikuan garat e sezonit 2019 në ekran. Ne  site do të ketë një mesatare prej 200,000 spektatorësh për garë dhe në mediat sociale, Formula 1 arrin përshtypjet në miliarda. Ernst Prost: “Një arritje e tillë globale nuk ekziston askund tjetër.”

“Fakti që partneriteti po zgjerohet pas një viti të parë të suksesshëm, dëshmon vlerën që F1 mund të japë në drejtim të njohjes dhe preferencës së markës,” thotë Chase Carey – CEO dhe Kryetar i Formula 1. “Ne jemi të lumtur të vazhdojmë të eksplorojmë mënyra për të integroni më tej marken LIQUI MOLY në ekosistemin e F1 ”

Formula 1 është sponsorizimi më i madh, por jo I vetmi sponsorizim  global i rëndësishëm për kete markë.  LIQUI MOLY është gjithashtu i përfaqësuar në MotoGP, është sponsori gjeneral i garës së Bathurst 12H, LIQUI MOLY  ishte i pranishëm në Kampionatin Evropian të Hendbollit në Janar dhe gjithashtu u shfaqe në gara  të panumërta te sportive dimërore. “Asnjë prej ketyre kontratave  nuk është një qëllim në vetvete, por përkundrazi ato janë disa blloqe ndertuse të konceptit tonë të marketingut për të mbështetur shitjet me pakicë tek partnerët tanë,” shpjegon Ernst Prost.

Ndikimi global i këtyre angazhimeve është thelbësor për LIQUI MOLY. Pjesa e tregut të saj të brendshëm, Gjermania, në shitjet totale është ne nje qendrueshmeri të vazhdueshme. “Ne kemi një pozicion kaq të fortë aty sa rritja e mëtejshme është e vështirë të arrihet,” thotë Ernst Prost. “Dhe kjo është arsyeja pse e ardhmja jonë qëndron në biznesin ndërkombëtar. Ende ka një potencial shumë të madh te cilen të cilën ne duam ta shfrytëzojmë. Formula 1 është një instrument i rëndësishëm për këtë.

 

.