LIQUI MOLY me udhëheqje masive të dyfishtë

Dr. Uli Weller është propozuar si drejtor menaxhues përveç Günter Hiermaier

Drejtori administrativ për një kohë të gjatë i kompanisë në Ulm, Dr. Uli Ueller, do të bëhet drejtori i dytë administrativ i grupit të kompanive në fillim të vitit 2023. Për LIQUI MOLY ky është një hap logjik dhe një garanci për stabilitetin dhe sigurinë e qëndrueshme. “Përgjegjësia ime është të udhëheq kompaninë tonë në një të ardhme të sigurtë. Për mua, një drejtor i dytë administrativ do të thotë mbështetje e përsosur strategjike»,—thotë Gynter Hiermajer.

Me këtë hap, Dr. Uli Weller do të promovohet në një drejtor administrativ shtesë të LIQUI MOLY Group, i cili gjithashtu përfshin Meguin GmbH & Co. KG Mineraloelwerke në Saarlouis si dhe filiale të shumta LIQUI MOLY jashtë vendit. Ai do të vazhdojë të funksionojë si Drejtor Administrativ. “Dr Weller është një nga njerëzit që i dhanë formë LIQUI MOLY. Për më shumë se një dekadë, ai ka dhënë një kontribut të besueshëm në suksesin tonë.

Ai ka internalizuar vlerat tona, ka ndihmuar në formësimin e strategjive tona si Drejtor Administrativ dhe e njeh kompaninë si askush tjetër,” thotë Günter Hiermaier i kolegut të tij të çmuar. Hiermaier mbetet zëdhënësi i kompanisë.

LIQUI MOLY ka qenë shumë i suksesshëm nën udhëheqjen e Günter Hiermaier si shefi i ri që nga 1 marsi i vitit 2022.

Pavarësisht ekonomisë globale të zymtë dhe gjendjes jashtëzakonisht të vështirë në tregun e lëndëve të para, kompania në Ulm vazhdon të rritet dhe ka krijuar 72 vende pune shtesë në vitin 2022. Ai mendon se udhëheqja e dyfishtë mund të karakterizohet tashmë si një grusht shteti tjetër: “Unë e konsideroj një udhëheqje të fortë të dyfishtë në krye të Kompanisë si një garanci për vazhdimësinë, stabilitetin si dhe sigurinë për kompaninë dhe cilindo që punon me ne,” thotë ai rreth vendimit.

“Dhe gjithashtu si një shenjë se sa shumë e vlerësojmë kompaninë në Würth, të cilën e kemi bërë pjesë që nga viti 2018, si prodhues i kimikateve automobilistike.”

LIQUI MOLY është caktuar të bëjë një fitim prej 800 milion euro këtë vit, qartazi më shumë se 2021 dhe punëson më shumë se 1,000 vetë. Populli nga Ulm do të donte të arrinte qëllimin e vet-përcaktuar prej 1 miliard euro në prodhim deri në 2025.

“Librat tanë të porosive janë plot dhe ne po investojmë disa milionë euro në zgjerimin e prodhimit tonë,” njoftoi Günter Hiermaier. “Strategjia jonë e diversifikimit dhe ndërkombëtarizimit na ka dhënë aftësinë për të trajtuar me sukses krizat, situatat komplekse dhe tregjet dinamike. Në gjuhën amtare do të thoshte, ne nuk do t’i vendosim të gjitha vezët tona në një shportë. Dhe është pikërisht ky kurs që po ndjekim duke propozuar Dr. Weller si drejtorin e dytë administrativ,” përsëriti ai.

Uli Ueller si njeriu i dytë i ardhshëm në menaxhment është i lumtur për detyrën e tij. “Mezi po pres të ndihmoj në formësimin e së ardhmes së LIQUI MOLY nga lart. Për aq kohë sa kam punuar për kompaninë, kam qenë i vetëdijshëm për faktin se suksesi në fund të fundit është gjithmonë një përpjekje ekipore. Dhe ne kemi një ekip të jashtëzakonshëm dhe unë do të doja të isha pjesë e udhëheqjes së tij.”